İstanbul’da geçen yıl en çok domates ve karpuz tüketildi

İstanbul’da Geçen Yıl Hallere Getirilen Yaş Meyve ve Sebzelerin Tonajı Azaldı

İstanbul’da yaş meyve ve sebze tüketimi geçtiğimiz yıl oldukça yoğunlaştı. 2022 ve 2023 yıllarında hallere getirilen ürünlerin rakamları incelendiğinde, 2022’de 2 milyon 852 bin 625 ton ürün getirilirken, bu rakam 2023’te 2 milyon 850 bin 843 tona düştü. Meyve girişlerinde 2022 yılında 1 milyon 53 bin 214 ton, 2023 yılında ise 3 bin 148 ton azalarak 1 milyon 50 bin 66 ton kaydedildi. Sebze girişlerinde ise 2022 yılında tonaj bazında en çok getirilen ürünler arasında portakal, karpuz, elma, mandalina ve limon yer alırken, 2023 yılında karpuz, elma, mandalina, portakal ve limon daha fazla getirilen ürünler sıralamasına geçti. Geçen yıl en çok hallere karpuz, elma, mandalina, portakal ve limon getirilirken, en az getirilen meyve ise 86 ton ile Hindistan cevizi oldu. Bu sıralamada Hindistan cevizi 158 ton ile muşmula, 334 ton ile kızılcık, 443 ton ile dut ve 1060 ton ile kestane takip etti.

Domates, Patates, Salatalık ve Kuru Soğan En Çok Getirilen Sebzeler

Geçen yıl İstanbul’daki hallere en çok getirilen sebzeler arasında domates, patates, salatalık ve kuru soğan yer aldı. 475 bin 784 ton domates, 185 bin 19 ton patates, 167 bin 567 ton salatalık ve 90 bin 291 ton kuru soğan İstanbullular tarafından tüketildi. 2023 yılında da bu sıralamada bir değişiklik olmadı ve en çok getirilenler aynı sırada yer aldı.

Brüksel Lahanası, Taze Yaprak, Kuru Sarımsak ve Bamya En Az Getirilen Sebzeler

İstanbul’da hallere en az getirilen sebzeler arasında 855 ton ile Brüksel lahanası, 990 ton ile taze yaprak, 1524 ton ile kuru sarımsak ve 1.718 ton ile bamya bulunuyor. Bu sebzeler daha az tüketilerek hallere daha az getirildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*